Waarom zijn mascottes belangrijkWaarom zijn mascottes belangrijk?

Met de komst van de digitale wereld zou je misschien denken dat de mascottes ook langzaam verdwijnen. Niet is minder waar, de mascottes kunnen prima concurreren met deze wereld. In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom mascottes belangrijk zijn.

De meeste redenen voor mascottes belangrijk zijn is wel bekend, namelijk: verouderd niet, marketing, duidelijke boodschap, commercieel etc. Maar er zijn nog meer redenen. Veel merken gebruiken het voor dubbele doelen, in het special de moeder en haar kind.

De 5 redenen waarom mascottes belangrijk zijn

  1. Merken willen met hun mascotte een boodschap overbrengen naar de moeder voor specifieke producten. Bijvoorbeeld de Robijn wasverzachter met de bekende beer. Of Nesquik met de bekende haas van de oplos-poeder voor chocolade melk. Hoewel de ondertoon van deze boodschap overkomt als leuk en grappig, is het toch meer zorgzaam en waakzaam. De moeders ervaren het ook als leuk, terwijl ze toch zorgzaam en waakzaam willen zijn. Dit is ook heel erg begrijpelijk, want welke moeder is dit nou niet? Dit maakt moeders natuurlijk voor wie ze zijn. De mascotte heeft de mogelijkheid om specifieke aspecten van het merk over te brengen. Bijvoorbeeld, een twinkeling in de ogen. Daarnaast bereiken ze hiermee ook een ander publiek, namelijk de kinderen.
  2. De mascottes van een merk kunnen een ‘spookpersoon’ worden met hun eigen Facebook pagina. Deze pagina kan soms veel aantrekkelijker zijn dan de pagina van het bedrijf zelf. Het is namelijk veel leuker om de pagina van de mascotte te ‘liken’ en te praten met de haas van Nesquik dan de pagina van het bedrijf zelf.
  3. Merk mascottes werken erg goed voor het verkopen van producten, direct oogcontact maken de potentiële kopers en vallen op door het driedimensionale pak die makkelijk benaderbaar is. Ze werken hard voor meerdere promotie mogelijkheden. Disney bereikt bijvoorbeeld de ouders en kinderen met hun mascotte pakken.
  4. Merk mascottes kunnen makkelijker en effectiever een band opbouwen op social media. Ze helpen om relaties op te bouwen en zorgen voor een emotionele band.
  5. Een data analyse heeft laten zien dat jonge ouders (18-24) mascottes als een positieve invloed zien voor hun kinderen. Bijna de helft van jonge ouders geven aan dat zij het product hebben aangeschaft door de mascotte. Het speelt waarschijnlijk ook een grote rol dat kinderen persé dat product moeten hebben vanwege de leuke mascotte.

Conclusie

Ik hoop dat deze 5 redenen jou laten zien waarom mascottes belangrijk en belangrijk blijven. Een enorm populair middel om de mensen te bereiken zal social media zijn. De ‘spookfiguren’ zijn makkelijk te benaderen en fijn om mee te communiceren (ook via Facebook, Twitter etc). Dus mascottes zijn echt alles behalve ouderwets en zullen de komende jaren nog enorm veel gebruikt worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven