Hoe zijn Mascotte Pakken ontstaan?In dit artikel vertel ik je wat meer over de geschiedenis van mascotte pakken en beantwoord ik de vraag: hoe zijn mascotte pakken ontstaan?

Voordat ik dieper in ga op hoe mascotte pakken ontstaan zijn, wil ik je graag vertellen wat een mascotte pak precies is.

Mascotte pakken zijn ontstaan doordat sportorganisaties op zoek waren naar een manier om het publiek te entertainen. Dit is het moment geweest waar de mascottes in het leven zijn geroepen.

Hoe zijn mascotte pakken ontstaan?

Voordat mascottes mensen in pakken waren, werden voornamelijk dieren gebruikt voor het entertainment. De voetbalclub Benfica (Portugal) is hier een voorbeeld van. Zij gebruiken een adelaar voor de wedstrijd. Deze adelaar wekt rivaliteit op en ‘voorspelt’ of de thuisspelende of uitspelende wint.

De tijd gaat natuurlijk door en dat brengt veranderingen met zich mee. Van de dieren naar de tweedimensionale fantasie mascotte. En vandaag de dag, zoals wij mascottes kennen, de driedimensionale mascottes.

Een belangrijk moment voor de verandering naar de driedimensionale mascottes is de Muppet Show geweest in de jaren ’60. De puppets brachten iets nieuws, iets anders, iets waar men aan moest wennen.

Dit zorgde ervoor dat de mensen niet alleen de puppets konden zien, maar ook fysiek in contact konden komen met deze mascottes.

Marketeers zagen hier wel brood in en namen al snel het driedimensionale idee over van de Muppets.

Dit moedigde andere bedrijven aan om ook een eigen mascotte te maken. Met als resultaat dat mascottes tot op vandaag de dag niet meer zijn weg te denken bij sportclubs, pretparken, vakantieparken etc.

Ik hoop dat voor jou duidelijk is geworden dat mascotte pakken ontstaan zijn voor het entertainen van mensen. Deze groep mensen hebben vaak dezelfde interesse, bijvoorbeeld voetbal. Naast het entertainment zijn mascotte pakken ook ontstaan voor de commerciële doeleinden. In Disney Land koop je bijvoorbeeld veel souvenirs, zoals sleutelhangers etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven