Mascotte Eredivisie

Mascotte Eredivisie Mascotte zijn overal, terwijl je het misschien niet altijd door hebt! Ik heb deze pagina gemaakt, omdat voetbal de meest bekende sport ter wereld is waarvoor veel animo is. De kinderen gaan vaak met hun vader mee naar het stadion. Daar is dan vaak de mascotte waarvoor honderden kinderen lopen te schreeuwen voor een ‘high-five’. Klinkt dit bekend en wil je meer weten over alle eredivisie mascotte? Blijf dan vooral doorlezen, want op deze pagina vindt je alle mascottes van de eredivisie!De opstelling van de “Mascotte Eredivisie”:


ADO Den Haag mascotte ADO Den Haag heeft als mascotte een ooievaar. Velen vragen zich af waarom een ooievaar als mascotte is gekozen bij de club. De ooievaar is het stadssymbool van Den Haag, logischerwijs ook de mascotte!


AAjax Mascottejax Amsterdam heeft de mascotte Lucky Lynx, die zijn naam heeft te danken aan de vroegere jaren van Ajax. In het verleden werd er namelijk vaak gezegd van Ajax dat zij “lucky” waren omdat ze vaak in de laatste minuut het winnende doelpunt wisten te scoren.


AZ mascotteAZ Alkmaar heeft de mascottes Herry & Berry, het ondeugende tweetal zorgt veel sfeer onder de AZ supporters. Beide hebben de mascotte opleiding gevolgd in Alkmaar, de stad waarin zij zijn geboren.


Excelsior mascotteExcelsior heeft de mascotte Woutje Steijn die vernoemd is naar het stadion van de voetbalclub ‘Woudesteijn’. Woutje Steijn is elke thuiswedstrijd aanwezig om alle supporters en leden van Excelsior te begroeten.


FC Groningen mascotte De mascotte van FC Groningen is Groby. Maar wie is Groby nou eigenlijk? Groby is de meest coole beer van Groningen en omstreken. Hij is altijd aanwezig bij alle thuiswedstrijden van FC Groningen.


FC Twente mascotte Over de mascotte van FC Twente is eigenlijk maar weinig te vinden op het internet. Daarom heb ik besloten om wat meer informatie te verschaffen over wat er wel bekend is van de mascotte van FC Twente.


Feyenoord mascotte Feyenoord Rotterdam heeft als zijn trouwe mascotte Coentje. Hoewel, Feyenoord lijkt ook een onofficiële mascotte te hebben, namelijk: Ollie! Dierenpark Rotterdam had een financieel zware periode en Giovanni en Ollie schoten te hulp…


mascotte go ahead eagles De mascotte van Go Ahead Eagles is een arend. De arend komt voort uit de naam van de voetbalclub, namelijk “Eagles”. Voorafgaand elke thuiswedstrijd vliegt Harley de zeearend door het stadion.


mascotte heracles almelo De mascotte van Heracles Almelo is Bultje en is aanwezig bij alle thuiswedstrijden van de voetbalclub. Hij vermaakt de kinderen vaak voor de wedstrijd en zorgt voor entertainment tijdens de wedstrijd. Bultje is een konijn met een Heracles Almelo shirt.


PEC Zwolle mascotte De mascotte van PEC Zwolle is Zwolfje. Hij is tijdens elke thuiswedstrijd tijdens de warming up en in de rust te bewonderen in het stadion. Zwolfje is een blauwe wolf. De wolf is blauw, omdat dit ook de clubkleuren zijn van PEC Zwolle.


PSV mascotte De mascotte van PSV Eindhoven is Phoxy de Vos. Dit is de eerste mascotte die in Nederland tijdens de mascotte verkiezingen is uitgeroepen tot de mascotte van het jaar! Een waardevolle prijs voor de club, want een goede mascotte ben je niet zomaar.


Roda JC mascotte De mascotte van Roda JC Kerkrade is sinds 2015 vernieuwd. De nieuwe mascotte Koempeltje wijst terug naar het mijnverleden van de voetbalclub. Koempeltje heeft rugnummer 12 en vertegenwoordigt daarmee alle fans.

Scroll naar boven