De Mascotte van PSV, Phoxy de VosPhoxy, de mascotte van PSV, is een beeltenis van een vos in het shirt van PSV met rugnummer 99. Phoxy is stamt af van het Engelse woord “fox”. De “PH” van Phoxy verwijzen naar de hoofdsponsor Philips.

Mascotte van PSV – mascotte van het jaar

In 2006 was er een verkiezing voor mascottes georganiseerd door VI for Kids. Phoxy is hierbij tot mascotte van het jaar vernoemd.

Tijdens de rust van alle thuiswedstrijden van PSV worden er penalty’s genomen door de leden van de juniorclub. Phoxy, de mascotte van PSV, is dan de keeper. De juniorclub van PSV heet de PSV Phoxy Club. Deze is vernoemd naar de mascotte Phoxy.

Wist je trouwens dat PSV de eerste club in Nederland was met een supportersvereniging voor kinderen van 0 t/m 12 jaar? In 1998 introduceerde PSV de supportersvereniging “PSV Junior Club”. Deze was toentertijd gratis voor alle kinderen. Op deze manier konden zij kennis maken met PSV. Op een later moment heeft PSV de naam gewijzigd naar de PSV Phoxy Club. Vanaf dit moment moest je voor het lidmaatschap betalen. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000+ leden bij de PSV Junior Club. Bij deze club wordt er elk jaar een clubdag georganiseerd waarbij ook de mascotte Phoxy aanwezig is.

Verder is er weinig bekend over de mascotte van PSV. Misschien zou het leuk zijn om hem in de toekomst te interviewen. Zo komen we misschien wat meer te weten over Phoxy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven