De Mascotte van Feyenoord, CoentjeCoentje is de officiële mascotte van Feyenoord. Coentje heeft zijn naam te danken aan Coen Moulijn.

Ik kan nu veel meer vertellen over Coen Moulijn, maar het gaat natuurlijk om de mascotte van Feyenoord. Feyenoord heeft namelijk vanaf 2007 tot op het heden een aantal onofficiële mascottes gehad.

Onofficiële mascotte van Feyenoord

Weet je nog het nieuwsbericht uit mei 2007? Ik ook niet, maar in mei 2007 is de gorilla Bokito enorm populair geworden onder de supporters van de Rotterdamse voetbalclub. Zij adoreerden hem, omdat het internationaal nieuws was dat de gorilla Bokito was ontsnapt uit zijn verblijf, Diergaarde Blijdorp, in Rotterdam. Sindsdien is dit de onofficiële mascotte geworden van Feyenoord. Je ziet nu vaak op spandoeken de gorilla terug.

In 2013 verkeerde dezelfde dierentuin, Diergaarde Blijdorp, in financiële nood. ASR Verzekeringen besloot de dierentuin te helpen door voor een reclamespot te betalen. In deze reclamespot speelde Giovanni van Bronckhorst de hoofdrol met zijn olifant Olli. Deze pluchen olifant werd heel erg populair bij de mensen en de fans van de Rotterdamse volksclub.

Op 28 maart 2013 was de populaire olifant Olli verkrijgbaar in de dierentuin Diergaarde Blijdorp. De populariteit van de pluchen olifant werd als snel duidelijk doordat er rijendik mensen stonden te wachten voor meer dan 1,5 uur. Binnen één dag waren alle 11.000 pluchen olifantjes uitverkocht. Sindsdien is dit een beetje de onofficiële mascotte van Feyenoord geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven