De mascotte van Ajax, Lucky LynxLucky Lynx, de mascotte van Ajax Amsterdam, staat ook bekend als Lucky. De mascotte bestaat al sinds het jaar 2000.

Sinds 2000 zorgt Lucky Lynx voor entertainment bij de Ajax fans in de Amsterdam ArenA. De mascotte van Ajax is ook aanwezig bij activiteiten van de Ajax Kids Club, scholen en goede doelen in en rondom Amsterdam.

Lucky is een Lynx, en volgens zijn biografie is hij geboren op de top van de berg Mount Olympus. De mascotte van Ajax heeft gele ogen, bruin, zwart en wit haar, 1,75 meter lang, schoenmaat 58 en zijn hobby’s zijn onder andere voetballen. Zijn vacht is bruin. Hij draagt een baseball pet van Ajax en draagt het shirt van Ajax met Lucky achterop. Daarnaast heeft hij voetbalschoenen aan.

De mascotte van Ajax, Lucky, is het gezicht voor de Ajax Kids Club. Deze club is ontstaan op 6 december 2000 en is het gezicht van het Kids Club tijdschrift, wedstrijden en andere activiteiten rondom het veld.

De naam Lucky komt van het Lucky Ajax team, die gemaakt is door “Mr. Ajax” Sjaak Zwart. Dit is een gelegenheidsteam van ex-Ajax voetballers die minimaal een wedstrijd per jaar spelen voor een goed doel.

Activiteiten van de mascotte van Ajax

Lucky besteedt erg veel tijd aan foto gelegenheden en het vermaken van mensen tijdens de wedstrijden van Ajax. Daarnaast doet hij ook veel voor tolerantie, teamwork en vriendschap. Dit zijn volgens Lucky namelijk belangrijke elementen voor een goede maatschappij.

Hopelijk weet jij nu wat meer van de mascotte van Ajax. De Lynx, Lucky, komt dus vanuit origine uit Griekenland.

1 gedachte over “De mascotte van Ajax, Lucky Lynx”

 1. Beste heer- mevrouw

  Mijn neefje dylano word 17 mei 6 jaar.
  Hij is pas ziek geweest.
  En nu kan ook zijn ver jaardag nog eens niet door gaan.
  Maar we willen dat voor hem niet zomaae voorbij laten gaan. We willen wat organiseren wat liedjes zingen of wat doen in kleine groepjes of 2 aan 2 even kijken hoe we het voor iedereen veilig kunnen laten ver lopen. Met de afstand die er moet zijn uiteraard. Maar hij is helemaal wilt van jullie voetbal club. En zou zo mooi zijn als we de mascotte zouden kunnen laten komen.
  Kunt u ons laten weten of dat mogelijk is het hoef niet lang te zijn.
  Maar dat dylano maar weet dat hij niet word vergeten. Alstublieft kunt u ons helpen . En laten weten wat de kosten zijn en jullie wensen. Een hulp loze tante

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven