Mascotte Keuze en IdentiteitDe mascotte keuze voor komt vaak voort uit een bepaalde filosofie. Een goed voorbeeld hiervan is “de vechters mentaliteit”. Op deze manier moet de mascotte voor geluk zorgen, zodat de overwinning kan worden binnen gehaald.

Mascotte keuze in de USA

De meeste mascottes komen voort uit de USA. Dit zijn trotse mensen die ook bijgelovig zijn. De mascottes zijn vaak te herkennen aan de locale tradities. De Universiteit Nebraska Cornhuskers heeft de mascotte Herbie Husker. Dit is een boer die de agrarische omgeving karakteriseert.

Nog een voorbeeld, Pittsburg State University, zij hebben de mascotte keuze voor Gus de Gorilla gemaakt. “Gorilla” was namelijk een woord dat gebruikt werd door de locale koolmijners in het Zuid-Oosten van Kansas. Dit is tevens de plaats waar de Universiteit is opgericht.

In de USA zijn er ook nog andere mascottes. Deze stammen vaak af van een bepaalde stam, bijvoorbeeld de indianen. Sommige vinden dit beledigend of denigrerend naar de cultuur en geschiedenis van het land.

Daarentegen bestaan er wel een aantal sportclubs die een “stam” mascotte hebben. Bijvoorbeeld de Utah Utes en de Central Michigan Chippewas. Deze stammen af van de locale stam.

De Florida State Seminoles zijn hierin vergelijkbaar. Zij danken hun naam aan de Seminole stam van Florida. Florida State University (FSU) heeft geen indiaan mascotte, omdat dit beledigend kan overkomen.

Dit heeft de fans niet weerhouden om alsnog met rode gezichten of indianen outfits naar de wedstrijden te komen. In de Rose Bowl van 2014 waren er zelfs supporters van de tegenstander met beledigende spandoeken waarop stond: “Scalpeer ze”.

Andere sportclubs hebben een “onofficiële” mascotte. Deze zijn vaak verzonnen, maar toch erkend door supporters als onderdeel van hun club. De New York Yankees hebben zo’n mascotte, namelijk: Freddy Sez.

De mascotte keuze van de Toronto Blue Jays is de BJ Birdie. Deze is verzonnen door een fan, waarop de club hem heeft ingehuurd om aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijden. De USC Trojans hebben Tommy Trojan als mascotte. Hij rijdt op een paard en is afkomstig van het Paard van Troje.

In een ander artikel heb ik verteld wat de 5 meest populaire mascotte zijn van dit moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven