Een Mascotte inzettenHoe moet je een mascotte inzetten?

Iedereen kan zelf heel makkelijk een mascotte inzetten. Maar dit doen zij niet altijd op de juiste manier. In dit artikel vertel ik je hoe en waar je mascottes kunt inzetten.

Eerder heb ik al verteld waarom mascottes belangrijk zijn en wat een mascotte is.

Je komt er niet zomaar op om een mascotte in te zetten, terwijl je ze wel een paar keer per jaar ziet. Van kinderfeestjes tot pretparken.

Locaties

Hieronder heb je een kleine opsomming van locaties waar je vaak mascottes ziet:

– Pretparken
– Vakantieparken
– Sportclubs
– Kinderfeestjes
– Scholen
– Bedrijven

Nu we weten waar je mascottes inzetten kunt, willen we ook weten hoe je deze het beste kunt inzetten. Het wordt namelijk vaak op de verkeerde manier gedaan.

Een mascotte is meer dan alleen een pak. Het gaat om het karakter van de mascotte. De mascotte moet zich namelijk altijd op een en dezelfde manier gedragen. Hier gaat behoorlijk wat denkwerk aan vooraf.

Het zou bijvoorbeeld gek zijn als een Minion mascotte gaat praten, terwijl ze hun eigen ‘Minion taal’ hebben.

Daarnaast is het van groot belang dat de mascotte perfect integreert met de locatie. Op kinderfeestjes zal al snel gehoor worden gegeven aan de kinderen. Deze mascottes zijn vaak Disney karakters uit films, bijvoorbeeld Prinses Elsa uit Frozen.

Voor bedrijven ga je al een behoorlijke stap verder en wordt het complexer. Deze mascotte moet er namelijk voor zorgen dat er meer wordt verkocht en dat potentiële klanten de mascotte leuk vinden. Daarnaast moet de mascotte ook nog eens het boegbeeld worden van het bedrijf zelf. Iets waar iedereen zich in herkent, dus zowel het personeel als buitenstaanders.

Vakantieparken zette vaak een mascotte in als onderdeel van het animatieteam. Elke dag moet de mascotte zich hetzelfde gedragen en op hetzelfde liedje dansen. De mascotte moet daarnaast het ‘maatje’ worden van de kinderen. Iets waarvoor zij willen terug komen (dit is een uitstekend marketing middel).

Ik hoop dat je nu weet hoe je een mascotte kunt inzetten. Een mascotte inzetten doe je dus aan de hand van locaties. Sta er ook goed bij stil dat als je een mascotte wilt inzetten er eerst behoorlijk wat denkwerk moet worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan de gedragingen maar ook of het uiterlijk bij de locatie past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven