Mascotte van PEC Zwollemascotte van PEC ZwolleDe mascotte van PEC Zwolle is Zwolfje. Hij is tijdens elke thuiswedstrijd tijdens de warming up en in de rust te bewonderen in het stadion. Zwolfje is een blauwe wolf. De wolf is blauw, omdat dit ook de clubkleuren zijn van PEC Zwolle.

In 2001 is Zwolfje begonnen als onderdeel van de kiesclub van de voetbalclub. Niet veel later werd hij ook gevraagd om tijdens thuiswedstrijden aanwezig te zijn. Een leuke aanvulling natuurlijk voor alle fans.

De mascotte van PEC Zwolle op vakantie

Zwolfje is altijd actief bij PEC Zwolle en dat kon je merken aan het feit dat hij lang niet meer op vakantie was geweest. Zwolfje bekende dat hij al meer dan 10 jaar niet meer op vakantie was geweest en dat hij daar afgelopen seizoen wel hard aan toe was.

Zwolfje heeft er toen voor gekozen om zijn familie op te zoeken. In Duitsland wonen namelijk al zijn broers in een mooi bos. Hier heeft Zwolfje zichzelf weer kunnen opladen en is helemaal tot rust gekomen bij zijn familie. Dit heeft voor een grote glimlach op het gezicht van Zwolfje gezorgd en die gaat de komende jaren niet meer weg. Zwolfje kan er dus komende seizoenen met volle energie en goede moed er tegenaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven