Mascotte van Go Ahead EaglesOver de mascotte van Go Ahead Eagles is eigenlijk weinig bekend. Iedereen weet dat de mascotte van Go Ahead Eagles een arend is. Maar waarom is het eigenlijk een arend? De naam van de voetbalclub verklapt het al een beetje. Eagles is namelijk het Engelse woord voor arend, die op zijn beurt weer een jacht vogel is. Hiermee probeert de club te symboliseren dat zij altijd op jacht gaan naar de overwinning.

De levende mascotte van Go Ahead Eagles

Uit een interview van RTV Oost is gebleken dat ook voor de komende jaren de zeearend Harley uit Rijssen zijn contract heeft verlengd. De voetbalclub is erg blij met deze contractverlenging, omdat de zeearend nu al bijna 10 jaar schittert in De Adelaarshorst. De zeearend symboliseert de voetbalclub door voorafgaand elke wedstrijd een rondje door het voetbalstadion te vliegen.

De eigenaar van de Harley de zeearend heeft in 2008 nog wel getwijfeld of hij Harley moest inzetten als mascotte. “Ik heb daar wel even over na moeten denken, maar na goed overleg en de fanatieke aanhang heb ik besloten het te doen”. Voor mij is het namelijk belangrijk dat zowel de club als de fans achter dit initiatief staan, aldus valkenier Gerrit Zandvoort uit Rijssen.

Na ik terug kan blikken op een aantal succesvolle jaren kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm tevreden ben over de samenwerking. Marcel Bruggeman (supporter) begeleidt me bij elke thuiswedstrijd en het publiek wordt altijd enorm enthousiast. Ik kan nu wel stellen dat ik een rood-geel hart heb gekregen, lacht een opgetogen Zandvoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven