De beste Mascotte uitlegHet woord “mascotte” is een Frans woord en betekent geluk brenger. Dit woord werd gebruikt om alles te beschrijven dat geluk moest brengen tot een groep mensen met dezelfde interesse. In de artikel vindt je de mascotte uitleg en geschiedenis hiervan.

Mascotte uitleg – de geschiedenis achter de mascottes

Het woord is voor het eerst vastgelegd in 1867 en is verzonnen door Edmond Audran. Hij heeft onder andere de opera “La Mascotte” geschreven. Deze opera voorstelling dateert uit december 1880.

Het woord Mascotte kwam pas voor in de Engelse taal in 1881. Een jaar nadat de opera voorstelling voor het eerst was te zien. Daarvoor werd dit woord alleen in Frankrijk gebruikt door gokkers.

Het begrip stamt af van het woord “masco”. Dit betekent hekserij of heks.

Voor de 19e eeuw werd het woord “mascotte” geassocieerd met animatie objecten die je veel terug zag op schepen. Dan bedoel ik de bekende objecten die aan de voorkant van het schip waren gemaakt (bijvoorbeeld een zeemeermin)

Vanaf dit moment tot aan nu, worden mascottes gezien als geluk brengende dieren, figuren en objecten.

Wat is een Mascotte?

In dit artikel vertel ik je precies wat een mascotte is. De definitie van een mascotte is:

“Een mascotte is persoon, dier of object die geluk brengt voor een groep mensen met dezelfde interesse.”

Een mascotte wordt vaak ingezet voor een grote groep mensen met dezelfde interesse. Bijvoorbeeld bij een school, voetbalclub, pretpark, vakantiepark of voor een merk.

Ik hoor graag van je wat je van de mascotte uitleg vond en of alles duidelijk is. Dit kun je doen door op deze pagina een reactie te plaatsen.

2 gedachten over “De beste Mascotte uitleg”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven